ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. Συλλόγου

posted in: Uncategorised | 0

Ενημέρωση, 18/07/2017:

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από τις πιέσεις προς τις αρχές, και τη συλλογική πλέον προσπάθεια όλων των αρμοδίων, η διαδικασία υλοποίησης των αναπλαστικών έργων σε κεντρικά σημεία του χωριού μας επανεκκινήθηκε!

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος μηχανικός κατέθεσε εκ νέου σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών, ζητήθηκαν ξανά αλλαγές οι οποίες βρίσκονται υπό διευθέτηση σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, και ελπίζουμε ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος κ. Δ. Κουτσόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και της κοινότητάς μας, και βοήθησε έστω και με καθυστέρηση με κάθε δυνατό μέσο ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των έργων.


 

Ενημέρωση, 17/05/2017: Σας ενημερώνουμε ότι ακόμη βρισκόμαστε εν αναμονή της απάντησης σχετικά με τις τεχνικές μελέτες, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Δ. Κουτσόπουλο.

Παράλληλα εκκρεμεί και η ενημέρωσή μας, σχετικά με το έργο της μάντρας αντιστήριξης, κάτω από το σπίτι του συντοπίτη μας Β. Φαρμάκη, καθώς και η ανάλυση του κόστους του. (Το κόστος, σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου κ. Δ. Κουτσόπουλο, ανέρχεται συνολικά στις 35.000€).

Θεωρούμε επιβεβλημένη την ενημέρωση όλων μας από τον Πρόεδρο κ. Δ. Κουτσόπουλο, ώστε να υπάρξει πλήρης γνώση για την πορεία των θεμάτων που αφορούν το Χωριό μας, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχει πραγματοποιήσει, όπως άλλωστε οφείλει, Λαϊκή Συνέλευση.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την συντοπίτισσα και ενεργό μέλος της κοινότητας, Μάρθα Γεωργίου, ανακοινώνει με βαθύτατη λύπη την παύση της διαδικασίας υλοποίησης σημαντικών αναπλαστικών έργων σε κεντρικά σημεία του χωριού μας (Πλατεία Βέϊμου – Παιδική χαρά – Κεντρική πλατεία – Κάτω βρύση- Πλατεία Αγ. Παρασκευής) έπειτα από 2,5 ολόκληρα χρόνια προσπαθειών μας, εξαιτίας της ολιγωρίας και της διαχειριστικής ανικανότητας των ιθυνόντων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Παπαλεξάτος, υπεύθυνος μηχανικός, για την εκπόνηση των απαιτούμενων Τεχνικών Μελετών, κατόπιν επικοινωνίας του με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδος σχετικά με την πορεία της διαδικασίας, μας ενημέρωσε ότι:

(α) του γνωστοποιήθηκε ότι δεν γίνονται πλέον δεκτές οι μελέτες από τον Δήμο, καθώς έχει παρέλθει το ορισμένο από την σύμβαση χρονικό όριο για την ολοκλήρωσή τους,

(β) και του ζητήθηκε ο ίδιος  να προβεί τυπικά σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης, για να μην του επιβληθούν κυρώσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Ως εκ τούτου, με την καταγγελία της σύμβασης, οι σχετικές μελέτες παύουν να ισχύουν και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό αναπλαστικό έργο στο χωριό μας.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι μελετητές δεν φέρουν καμία ευθύνη για την υπέρβαση των χρονικών ορίων της σύμβασης, καθώς υπήρξαν καθόλα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους από την εκκίνηση της διαδικασίας, πέντε χρόνια πριν, και την εκπόνηση των αρχικών μελετών, και ανταποκρίθηκαν άμεσα σε όποιες αλλαγές κλήθηκαν να κάνουν, κατόπιν σχετικών αιτημάτων από τους αρμόδιους μηχανικούς του Δήμου – αλλαγές οι οποίες έχουν κατατεθεί από πέρυσι στις αρμόδιες υπηρεσίες, και οι οποίες δυστυχώς αφέθηκαν στην «τύχη» τους.

Η παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις – υποσχέσεις, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Κουτσόπουλο κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, ότι μέχρι το καλοκαίρι όλα θα έχουν τακτοποιηθεί!!!

Μας λυπεί βαθύτατα, ότι ύστερα από 5,5 σχεδόν χρόνια αναμονής και παρά τις συνεχείς «διαβεβαιώσεις» του, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συντονισμός, ο έλεγχος και η επίλυση οιωνδήποτε θεμάτων προκύπτουν, όπως και γενικότερα η διασφάλιση της πορείας και εκτέλεσης τέτοιων έργων εμπίπτουν πλήρως στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Κοινότητας.

Δυστυχώς, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά «αδράνειας» σε άλλα μείζονα ζητήματα – όπως το να διατηρηθεί ο δρόμος ανοιχτός κατά τους χειμερινούς μήνες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας – έρχεται να προστεθεί και η παραπάνω αρνητική εξέλιξη, που κάνει πλέον σαφές ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας αδυνατεί να φέρει εις πέρας βασικά καθήκοντα και αρμοδιότητες του, είτε εκ πεποιθήσεως και αρνητικής ή αδιάφορης στάσης είτε λόγω ανικανότητας διαχείρισης «καταστάσεων» και σωστής επίβλεψης ή συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου..

Το Δ.Σ. του Συλλόγου